Menu Zarezerwuj

Kariera

Bartek Fabiś

Demi Chef, PURO Hotel Poznań

Do Hotelu PURO trafiłem w 2014 r. Można powiedzieć, że stało się to zupełnie przez przypadek. Codziennie przechodziłem tuż obok tego urokliwego miejsca i patrzyłem przez duże okno na uwijających się przy pracy kucharzy. Ten widok zafascynował mnie tak mocno, że sam postanowiłem się tam znaleźć.

Następnego dnia napisałem CV i niemal natychmiast zostałem zaproszony na rozmowę. Nigdy wcześniej, podczas jakiejkolwiek rekrutacji, nie czułem tak luźnej i przyjaznej atmosfery. Niemal z dnia na dzień znalazłem się w kuchni z resztą kucharzy. Można powiedzieć, że poczułem się jak Alicja w Krainie Czarów. Gdzie się nie rozejrzeć, pełno profesjonalnego, nowoczesnego sprzętu. Każdy uśmiechnięty, z pasja w oczach, otwarty na innych ludzi i ich pomysły.

Zaczynałem jako kucharz. Jednak, po niecałym roku, awansowałem na stanowisko szefa kuchni. Chyba doceniono moją miłość do gotowania i duże zaangażowanie. W 2015 r. hotel wysłał mnie na konkurs kulinarny PRIMERBA CUP 2015. Zdobyłem tam, wspólnie z kolegą z zespołu Michałem, 1 miejsce! Piękna chwila, która umożliwiła mi walkę w Kulinarnym Pucharze Polski 2016. Wygrałem dla siebie i dla całego hotelu, bo gdyby nie ci wspaniali ludzie i ich nieoceniona pomoc, nie miałbym nawet szansy, aby wystartować.

Praca w PURO zapewnia ogromnie możliwości rozwoju. Każdy dzień wygląda inaczej i przynosi nowe wyzwania. Pozwala poszerzać swoje umiejętności i podnosić kwalifikacje. Umożliwia też wyjazdy na różne staże i szkolenia. Sam jestem przykładem na to, że marzenia się spełniają. Jeśli tylko czegoś bardzo chcemy - jest to na wyciągnięcie ręki! A PURO tę rękę wyciągnęło do mnie.

"Jeśli tylko czegoś bardzo chcemy - jest to na wyciągnięcie ręki! A PURO tę rękę wyciągnęło do mnie."