28.05.2015

PURO Gdańsk: Black & White

Architektura. Światło. Faktury.  Wino. Rozmowy. Smaki. Dźwięk szkła… Śmiech. Rozmowy. Ludzie...  Miękkość bieli, wytchnienie mroku. I czułe oko kamery. Wczesną wiosną zaprosiliśmy dziennikarzy, pasjonatów fotografii i mediów społecznościowych, by spędzili z nami w PURO Gdańsk ostatnią dobę przed oficjalnym otwarciem hotelu. Wyposażeni w niezwykłe analogowe ...

22.05.2015

DESIGN TRENDS: Do It Yourself!

Współczesny design jak w soczewce skupia zmiany, jakim podlega nasza rzeczywistość. Zmienia się sposób, w jaki wytwarzamy rzeczy, w jaki myślimy i konsumujemy. Aby te zmiany wam przybliżyć, rozpoczynamy cykl Design Trends, w którym będziemy pisać o tym, jak to, co dzieje się na globalnej scenie, wpływa na naszą codzienność. Autorka artykułów Justyna Strociak* odwiedz...

17.05.2015

PURO Inspirations: Mediolan, miasto zmysłów

Mediolan, światowa stolica designu i luksusowej mody, raj dla zmysłów. Wielowątkowa, historyczna architektura jest doskonałą sceną dla korowodu barw, dźwięków i zapachów. Sensoryczny teatr ożywa z każdą wiosną: na początku kwietnia zjeżdżają do włoskiej metropolii miłośnicy designu, projektanci, artyści. Ulice, galerie i kawiarnie wibrują od ożywionych rozmó...

08.05.2015

PURO Kraków: Nie cierpię arogancji na talerzu. Rozmowa z Adamem Chrząstowskim

Filozof z wykształcenia, kucharz od kolebki, szlify zdobywał we “wczesnym” Bristolu. Człowiek z misją, wielbiciel kuchni polskiej, orędownik produktów regionalnych, propagator naszej kuchni na świecie, wreszcie - znakomity mówca, którego mogłoby się słuchać bez końca. Dziś szefuje restauracji polecanej przez przewodnik Michelin – Ed Red w Krakowie. Z Ad...

x

Subscribe to our mailing list

*indicates required